تفاوت لوله پی وی سی برق و لوله یو پی وی سی برق

لوله-پی-وی-سی-و-یو-پی-وی-سی

تفاوت پی وی سی و یو پی وی سی

بدون شک، یکی از پرکاربرد ترین لوازم انتقال سیالات در صنایع کشاورزی، ساختمان سازی، برق، مخابرات، آب و فاضلاب و … لوله‌ها هستند. بدون لوله‌ها تقریبا زندگی انسان‌ها به طور کامل مختل می‌شود.

لوله‌های موجود در بازار بسیار متنوع بوده و دارای انواع زیادی هستند. ولی با این حال اکثر شرکت‌ ها اقدام به تولید لوله‌های HDPE، CPVC، UPVC و PVC می‌کنند. دو مورد از پراستفاده ترین و کاربردی ترین این لوله‌ها، لوله‌های PVC و UPVC هستند.

حال سوالی که در اینجا ممکن است برای بسیاری از افراد پیش بیاید این است که تفاوت لوله پی وی سی و یو پی وی سی در چه چیزی است؟ کدام نوع لوله برای چه مصرفی مناسب تر است؟

اگر موارد گفته شده جزو سوالات شما نیز در مورد فرق پی وی سی با یو پی وی سی می‌باشد، پیشنهاد می‌کنم این مقاله را تا انتها دنبال کنید؛ چرا که در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل تفاوت‌های پی وی سی و یو پی وی سی در لوله‌ها بپردازیم.

لوله پی وی سی برق

سومین پلیمر مصنوعی پرکاربرد دنیا ، PVC، با نرخ 40 میلیون تن در سال در سراسر جهان ساخته و استفاده می‌شود و کاربرد اصلی آن به عنوان مجرای آب و برق است. برای تفاوت لوله پی وی سی برق و یو پی وی سی برق ابتدا باید ساختار آن ها را برسی کنیم. 

اما لوله PVC از چه جنسی ساخته شده است که باعث محبوبیت آن شده است؟

لوله‌های PVC مخفف (Poly Viniyl Chloride) ، لوله‌هایی پلاستیکی ای اند که در جهان دارای طرفداران بسیاری هستند، به طوری که این نوع لوله‌ها به عنوان یکی از پرمصرف ترین کالای پلاستیکی در جهان به حساب می‌آیند. این ماده برای اولین بار در سال 1872 توسط شیمیدانی آلمانی به نام Eugen Baumann کشف شد. ماده خام به کار رفته در آن پلی وینیل کلرید است که خواص فیزیکی و شیمیایی مفید دارد که آن را به گزینه‌ای ایده آل برای یک کانال ایمن و مقرون به صرفه در طیفی از کاربردهای زیرساختی تبدیل می‌کند که مهمترین آن‌ها تامین آب و برق است.

در طی چند دهه گذشته، پلاستیک پلی وینیل کلراید (PVC) که معمولاً به عنوان “وینیل” شناخته می شود، به یکی از پرمصرف ترین انواع پلاستیک تبدیل شده است.ما در بسته بندی، اثاثیه منزل، اسباب بازی های کودکان، قطعات خودرو، مصالح ساختمانی، لوازم بیمارستانی و صدها محصول دیگر آن را مشاهده می‌کنیم.

پی وی سی، ترکیبی از پلاستیک و وینیل، ماده ای بادوام است که می‌توان آن را با هزینه کم تولید کرد. می‌توان از آن برای خطوط تامین آب استفاده کرد، با برچسب NSF/ANSI-61 به این معنی که حمل و نقل آب آشامیدنی و همچنین سیستم‌های زهکشی ایمن است.

در حوزه مسکونی و تجاری، لوله های پی وی سی در لوله کشی، زهکشی، آبیاری کشاورزی، لوله کشی برق و سیستم‌های مخابراتی و کانال کشی سیستم‌های گرمایش و سرمایش استفاده می‌شود.در برابر خوردگی مقاوم است و به طور گسترده ای توسط قوانین ساختمانی برای اکثر کاربردهای لوله کشی (به جز آب گرم) پذیرفته شده است.لوله پی وی سی یک جایگزین مدرن و شناخته شده برای لوله های فلزی است.به عنوان یک راه حل کم هزینه با استحکام، تطبیق پذیری، دوام و فرآیند نصب آسان شناخته می‌شود تا محبوبیت خود را تقویت کند. 

لوله یو پی وی سی برق

لوله های UPVC چیست و چگونه استفاده می شود؟ لوله های  UPVC از پلی وینیل کلراید ساخته شده اند که یک ماده‌ی نگهداری کم هزینه است که به طور گسترده در ساختمان ها برای توزیع آب آشامیدنی یا انتقال آب در حمام، آشپزخانه، سینک، آزمایشگاه ها و غیره استفاده می‌شود.

در این محصول از فتلات ، یا همان BPA، استفاده نمی‌شود که این امر باعث می‌شود تا این لوله‌ها به سلامتی افراد آسیب نرسانند.همچنین، لوله‌های UPVC نسبت به لوله‌های PVC سخت تر و محکم تر هستند.لوله‌های زهکشی UPVC برای خطوط تامین آب آشامیدنی و همچنین به عنوان پوششی برای لوله کشی استفاده می‌شود.این‌ها همچنین به طور گسترده برای تولید برق اصلی در چاه های لوله و لوله های پایین UPVC استفاده می شوند.

غیرسمی و بدون مواد شیمیایی – لوله های UPVC عاری از هرگونه مواد شیمیایی هستند.

فرآیند تولید آنها شامل استفاده از ترکیبات پلی وینیل غیر پلاستیکی سازگار با محیط زیست و بکر است. این کیفیت غیر سمی ذاتی این لوله ها را برای کاربرد لوله کشی آب آشامیدنی ایمن می کند.

 UPVC یک پلاستیک مهندسی شده است. نام کامل آن پلی وینیل کلراید بدون پلاستیک است. قسمت “Unplasticised” نام به این معنی است که UPVC فاقد نرم کننده است که باعث انعطاف پذیری و کاهش شکنندگی در پلاستیک می شود.

UPVC  که به نام پلی وینیل کلراید غیر پلاستیک نیز شناخته می شود، یک مصالح ساختمانی کم تعمیر و نگهداری است که به عنوان جایگزینی برای چوب رنگ شده، بیشتر برای قاب پنجره ها و رکاب ها هنگام نصب شیشه‌های دو جداره در ساختمان های جدید یا جایگزینی پنجره های تک جداره قدیمی استفاده می شود.

در فرم نهایی خود، UPVC سمی نیست، به این معنی که استفاده از آن در ساخت پنجره ها کاملا بی خطر است. علاوه بر این، تولید UPVC مشروط به کنترل های ایمنی سخت‌گیرانه است. این تضمین می کند که هیچ خطری برای مصرف کنندگان وجود ندارد. با این حال، در صورت سوختن، یو پی وی سی می‌تواند دیوکسین ها را در محیط آزاد کند.

تفاوت پی وی سی و یو پی وی سی چیست

تنها یک تفاوت لوله پی وی سی برق و یو پی وی سی برق وجود دارد و آن این است که PVC حاوی BPA و فتالات است که دو نرم کننده هستند که آن را انعطاف پذیرتر می کنند. “U” در UPVC مخفف “unplasticized” است و به دلیل اینکه این مواد اضافی را ندارد، UPVC اغلب پلاستیک سفت و سخت نامیده می‌شود.

تفاوت دوام لوله پی وی سی برق و یو پی وی سی برق

حال که بیشتر با مفاهیم پی وی سی و یو پی وی سی آشنا شدیم، در این بخش به تفاوت‌های اصلی میان این دو در لوله ها می‌پردازیم:

میزان استحکام و خمیدگی

از آنجایی که در لوله‌های یو پی وی سی از BPA استفاده نشده است، این لوله‌ها دارای استحکام بیشتری نسبت به لوله‌های پی وی سی هستند. اما از سوی دیگر نیز، این استحام و خشکی زیاد باعث شده است تا این لوله‌ها قابلیت خمش و انعطاف پذیری خود را از دست بدهند.

قابلیت بازیافت

به طور کلی می‌توان گفت که هیچ کدام از لوله‌ها به طور ساختاری قابلیت بازیافت شدن در طبیعت را ندارند ولی باز هم لوله‌های UPVC بیشتر با طبیعت مهربان بوده و در برابر حرارت راحت تر قابل بازیافت شدن هستند.

کاربرد لوله‌ ها

از آنجایی که لوله‌های PVC دارای انعطاف پذیری بیشتری هستند، از این لوله‌ها بیشتر در فاضلاب‌ها و یا لوله کشی خانه‌ها استفاده می‌شود. از لوله‌های UPVC بیشتر برای جابجایی آب آشامیدنی استفاده می‌شود.

سلامت و ایمنی لوله‌ ها

لوله‌های PVC نسبت به لوله‌های UPVC دارای دو امتیاز منفی هستند:

  • این لوله‌ها به دلیل داشتن BPA به سلامتی افراد آسیب می‌رسانند.
  • از آنجایی که با آتش گرفتن لوله‌های PVC گاز‌های مضر فراوانی وارد جو می‌شود، بهتر است از این لوله‌ها به هیچ وجه به عنوان لوله برق استفاده نشود.

مقاومت و طول عمر

در مورد مقاومت، بدون شک می‌توان گفت که لوله‌های UPVC جزو مقاوم ترین لوله‌های موجود در بازار هستند.

ماندگاری در برابر تغییرات جوی

از نظر مقاومت در برابر نور خورشید و یا تغییرات جوی، تقریبا هر دو به اندازه کافی ماندگاری دارند ولی با این حال باز هم لوله‌های یو پی وی سی نتیجه بهتری را از خود نشان داده اند.

از آنجایی که PVC نرم‌ تر و انعطاف ‌پذیرتر از بسیاری از پلاستیک‌های دیگر است، دوام کمتری نسبت به UPVC دارد. با این حال، هر دو پلاستیک در برابر نور خورشید، اکسیداسیون و انواع مواد شیمیایی مقاوم هستند. توانایی لوله پی وی سی در مقاومت در برابر نور خورشید، گاهی اوقات آن را از لوله های ABS مفیدتر می کند.

سخن نهایی

هر دو لوله‌های پی وی سی و یو پی وی سی دارای خوبی‌ها و بدی‌هایی هستند که باید هر دو سوی آن ها را در نظر گرفت و سپس اقدام به خرید کرد. هر دو لوله UPVC و CPVC به طور گسترده در سیستم های توزیع آب استفاده می شوند. تفاوت اصلی در قابلیت تحمل دما است که CPVC را برای آب گرم و سرد ایده آل می کند.

پارس پایاپایپ تولیدکننده لوله پی وی سی سه ستاره سمنان ، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد . برای آگاهی از قیمت انواع لوله برق وارد صفحه لیست قیمت محصولات شوید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *