معرفی انواع سیم برق ساختمان
برق یک نیاز اساسی در زندگی مدرن است و سیم های برق نقشی اساسی در تامین برق ساختمان ها دارند. انواع مختلفی از سیم های برق در روند ساخت و ساز ساختمان ها استفاده می شود که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای متفاوتی دارند. در این مقاله از پارس پایاپایپ به معرفی انواع سیم برق ساختمان و مشخصات آنها می پردازیم.
انواع سیم برق کشی ساختمان
سیم برق مفتولی، افشان و نیمه افشان از انواع سیم برق های ساختمانی میباشند. علاوه بر این، کابل های برق ساختمانی به دو دسته اصلی مفتولی و انعطاف پذیر تقسیم می شوند. در ادامه هر یک از این سیم ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
سیم برق مفتولی
این کابل ها که به کابل های خشک نیز معروف هستند از یک هسته جامد با عایق پلاستیکی ساخته شده اند. این نوع سیم قابلیت اتصال و فرم دهی خوبی دارد؛ اما به دلیل جنس سختش، خم شدن یا پیچاندن آن می تواند به سیم آسیب برساند، بنابراین از این کابل در جاهایی که خم کردن سیم ضروری نیست استفاده می شود. از این کابل ها برای استفاده در سیم کشی تابلوهای برق و توزیع کننده ها استفاده می شود.
سیم برق افشان
این نوع کابل از چند رشته سیم نازک ساخته می شود که با هم یک هادی را تشکیل می دهند. سیم افشان، سیمی انعطاف پذیر است و برای کاربردهایی که در آن نیاز به خم شدن یا پیچاندن سیم است مناسب می باشد. برقکارها این نوع سیم را به دلیل انعطاف پذیری بالا، به سیم های مفتولی ترجیح می دهند.
سیم برق نیمه افشان
نوع دیگری از سیم های برق ساختمانی ، کابل نیمه افشان است. این نوع از کابل از تعداد زیادی سیم نازک تشکیل شده است. این مدل از سیم ها، بین حالت سیم افشان و سیم مفتولی قرار دارند. سیم برق نیمه افشان از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل قابلیت خم شدن و پیچش را دارند. لازم به ذکر است که استفاده از آنها به طور مستقیم در داخل دیوار ساختمان ها مجاز نیست.
مشخصات انواع سیم برق ساختمان
مشخصات سیم برق مفتولی
سیم های مفتولی عمدتا با ولتاژ نامی 450-750 ولت تولید و روانه بازار می شوند. از این نوع سیم برای جریان های مختلف با مقاطع 1.5 تا 240 میلی متر استفاده می شود.
مشخصات سیم برق افشان
این نوع از سیم ها بیشتر از جنس آلومینیوم و یا مس هستند. همچنین عایق این سیم از نوع pvc میباشد. ولتاژ نامی در سیم افشان بین 300 ولت تا 500 ولت است.
مشخصات سیم برق نیمه افشان
در کابل های نیمه افشان نیز ولتاژ اسمی بین 300 تا 500 ولت می باشد.
انواع شماره سیم برق
شماره سیم های برق مجموعه ای از اعداد و حروف شناسایی هستند که نوع و مشخصات سیم های برق را نشان می دهند. انواع مختلفی از شماره سیم ها در صنعت برق مورد استفاده قرار می گیرد که هر نوع معنی و مفهوم خاص خود را دارد.
یکی از رایج ترین سیستمهای شمارهگذاری سیم، سیستم کدگذاری (NEC) است. این سیستم از ترکیب رنگ ها برای نشان دادن نوع سیم و عملکرد آن استفاده می کند. به عنوان مثال، سیم های سیاه برای سیم های فاز،سیم های سفید برای سیم های نول و سیم های سبز یا لخت برای سیم های اتصال به زمین استفاده می شود.
یکی دیگر از سیستم های رایج شماره گذاری سیم، سیستم آمریکایی (AWG) است. این سیستم از یک مقدار عددی برای نشان دادن گیج یا ضخامت سیم استفاده می کند. هرچه این عدد بیشتر باشد، سیم نازکتر است. به عنوان مثال، سیم 16 AWG ضخیم تر از سیم AWG 20 است.
سخن نهایی
در این مقاله از پارس پایاپایپ مرکز فروش لوله برق، شما را با انواع سیم برق کشی ساختمانی و مشخصات آنها آشنا کردیم. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که انتخاب نوع مناسب سیم برای هر کاربرد و پیروی از دستورالعمل های نصب مناسب برای جلوگیری از خطرات الکتریکی مهم است.
از طریق آشنایی با انواع سیم برق خانگی و سیستم های شماره گذاری آنها، می توانید تصمیمات آگاهانه بگیرید و از ایمنی و قابلیت اطمینان سیستم های الکتریکی خود اطمینان حاصل کنید.
بدون دیدگاه