دستگاه یو پی وی سی چیست؟

دستگاه یو پی وی سی - پارس پایا پایپ

دستگاه اکسترودر یو پی وی سی، یک دستگاه تولید پروفیل یو پی وی سی به صورت مداوم و با روش حرارتی است. فرآیند تولید پروفیل یو پی وی سی در این دستگاه، با مخلوط کردن دقیق مواد اولیه برای ایجاد یک ترکیب رزینی قوی آغاز می شود. سپس، این ترکیب رزینی در قالب های دستگاه اکسترودر، با دمای بالا به شکل پروفیل در می آید. مواد به ترتیب سرد، آزمایش، بسته بندی و برای عرضه در بازار، توزیع می شوند.

دستگاه یو پی وی سی در صنایع مختلفی از جمله ساخت و ساز، بسته بندی و خودرو سازی کاربرد دارد. این دستگاه‌ ها کیفیت و سرعت بالایی دارند و با صرفه‌ جویی در انرژی، بهترین گزینه برای ذخیره بودجه شما خواهند بود. در ادامه این مطلب از پارس پایاپایپ (مرکز فروش لوله برق) قصد داریم به معرفی دستگاه UPVC و انواع دستگاه یو پی وی سی بپردازیم.

دستگاه UPVC چگونه کار می‌ کند؟

سوال اینجاست که دستگاه upvc چگونه کار می‌ کند؟ برای ساخت پروفیل‌ یو پی وی سی باید چندین مرحله انجام شود. این مراحل عبارتند از:

  • آماده کردن مواد اولیه : در مرحله اول، مواد لازم برای تولید یو پی وی سی به دستگاه اضافه می‌شوند که شامل پلیمرها، پودرهای افزودنی و رنگ‌ ها می باشد.
  • ذوب مواد : در مرحله بعد، مواد اولیه ذوب شده و به‌ وسیله یک میلر و برشینگ تحت حرارت قرار گرفته و ذوب می‌ شوند.
  • اکستروژن پروفیل‌ها: در این مرحله مواد به دست آمده به قالب اکستروژن انتقال داده می‌ شوند که شکل نهایی یک پروفیل را تعیین می‌ کنند.
  • خنک سازی و تقویت پروفیل‌ ها : بعد از اتمام مراحل بالا، پروفیل UPVC از دستگاه خارج شده و به یک سیستم خنک کننده منتقل می‌ شود. در مرحله خنک سازی، پروفیل با آب سرد، خنک و تقویت شده تا به شکل نهایی خود برسد.

دستگاه UPVC در چه صنایعی کاربرد دارد؟

  • دستگاه یو پی وی سی در صنعت ساخت و ساز برای تولید انواع مختلفی از در و پنجره‌، لوله‌ برق یو پی وی سی و زانویی لوله برق استفاده می‌ شود.
  • در صنعت خودروسازی برای تولید اجزای داخلی و خارجی خودرو از این دستگاه استفاده می‌ شود.
  • از دستگاه یو پی وی سی در صنعت بسته‌ بندی برای تولید انواع بسته‌ بندی‌ های محکم و با کیفیت بالا استفاده می‌شود.

انواع دستگاه UPVC

دستگاه جوش یو پی وی سی

دستگاه جوش به اتوِ یو پی وی سی نیز معروف است و در 3 مدل در بازار عرضه می‌ شود:

  •  جوش تک‌ سر : قابلیت جوش یک گوشه از پنجره را دارد.
  • جوش دو سر : قابلیت جوش دادن دو گوشه از پنجره را به صورت همزمان دارد.
  •  جوش چهار سر : قابلیت جوش چهار گوشه از پنجره را به صورت همزمان دارد.

دستگاه برش یو پی وی سی

این دستگاه اهمیت بالایی در برش پروفیل‌ های یو پی وی سی و آلومینیومی دارد. دقت برش در این دستگاه بالاست و اگر عملیات برش به درستی انجام نشود، محصول نهایی به شکل ناموزون تولید می‌شود.

دستگاه تمیز کننده پروفیل‌ های یو پی وی سی

این دستگاه یو پی وی سی به گوشه تمیز کن نیز شهرت دارد. کاربرد این دستگاه از نامش پیداست و وظیفه آن تمیز کاری ضایعاتِ حاصلِ جوشکاری روی فریم‌ های یو پی وی سی است.
کیفیت و عملکرد این دستگاه، نقش اساسی در زیبایی کلافِ در و پنجره خواهد داشت.

دستگاه کتیبه یو پی وی سی

کتیبه یا همان دستگاه مولین زن، به کمک تراشه‌ های خود، برش‌ ها را با زاویه‌ های مختلف انجام می‌ دهد و باعث می‌ شود تا نصب پروفیل در و پنجره به راحتی انجام شود.

دستگاه زهوار در و پنجره دوجداره 

دستگاه زهوار برای نگه داشتن شیشه‌ ها و قرار دادن آن در فریم در و پنجره و همچنین برای برش انواع پروفیل به کار می‌ رود.

دستگاه‌ های فرز یو پی وی سی

دستگاه فرز یا همان شابلون زن قسمت دستگیره و قفل است. این دستگاه سوراخ‌ هایی برای نصب یراق آلات و همچنین برای خارج کردن آب باران ایجاد می‌ کند. از این دستگاه برای ایجاد سوراخ در پروفیل‌های آلومینیومی نیز استفاده می‌ شود.

دستگاه کمپرسور هوا یو پی وی سی

بیشتر ادوات دستگاه یو پی وی سی شامل پنوماتیک هستند و برای انجام کار نیاز به کمپرسور برای ایجاد فشار هوا دارند.

کلام آخر

دستگاه های یو پی وی سی در صنایع مختلف از جمله ساخت در و پنجره، بسته بندی و خودرو سازی کاربرد دارند. انواع متفاوتی از این دستگاه وجود دارند و هر کدام بسته به نیاز کاربرد متفاوتی دارند. در این مطلب سعی کردیم به معرفی دستگاه upvc و انواع دستگاه یو پی وی سی بپردازیم . با خواندن این مطلب شما متوجه کارکرد دستگاه های یو پی وی سی خواهید شد.

5/5 - (1 امتیاز)

امکان ارسال نظر وجود ندارد!