نحوه لوله گذاری برق آشپزخانه

نحوه لوله گذاری برق آشپزخانه

آشپزخانه یکی از مهم‌ترین قسمت های هر خانه شناخته می شود. به دلیل استفاده مکرر از لوازم برقی مختلف در آشپزخانه ها، توجه به طراحی و اجرای سیستم برق‌رسانی در آن، اهمیت بسیار زیادی دارد. از این رو لوله گذاری برق آشپزخانه بایستی با دقت بسیار بالا و توسط تکنسین های ماهر و با تجربه انجام شود. رعایت نکات ایمنی و استفاده از لوله های مناسب برای برق کشی آشپزخانه، می تواند تاثیر مستقیم بر روی کیفیت تجهیزات برق آشپزخانه داشته باشد.

نقشه لوله گذاری برق آشپزخانه

برای لوله گذاری سیستم برق آشپزخانه یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین مراحل، تهیه نقشه لوله‌گذاری برق است. نقشه مد نظر باید با رعایت تمامی اصول و استاندارد ها طراحی شود. در تهیه نقشه لوله گذاری برق آشپزخانه موارد زیر مورد توجه قرار می گیرند.

محل قرارگیری پریز ها و کلید ها

در نقشه بایستی تعداد و محل قرارگیری تمامی پریز ها در محیط آشپزخانه مشخص شود. همچنین پریز ها در محل هایی تعبیه می شوند که دسترسی به آن‌ها برای استفاده از لوازم برقی مختلف آسان شود.

تعیین مسیر های لوله‌ ها

در نقشه برق کسی آشپزخانه تمامی مسیرهای عبور لوله‌ ها باید مشخص شود. این مسیر ها به گونه ای انتخاب می شوند که که کمترین میزان تداخل را با سایر تاسیسات ساختمان داشته باشند.

چراغ ها و منابع نور

یکی دیگر از مواردی که در نقشه لوله گذاری سیستم برق آشپزخانه مورد توجه قرار می گرد، محل قرارگیری چراغ‌ ها و منابع نوری است. در واقع در داخل نقشه بایستی محل این منابع به گونه ای باید که به تمام نقاط آشپزخانه نور دهی مناسب اعمال شود.

مراحل لوله گذاری برق آشپزخانه

برای لوله گذاری برق آشپزخانه بایستی مراحل مختلف طی شوند. در ادامه تمام مراحل انجام این کار را به صورت گام به گام برای شما توضیح داده ایم.

تعیین مسیر لوله‌ ها

در ابتدای لوله گذاری در آشپزخانه بایستی مسیر دقیق عبوری لوله ها تعیین شوند. این کار بر اساس اطلاعات نقشه انجام می شود و برای تعیین آن می توان از ابزار مختلف مانند نوار چسب های رنگی استفاده کرد.  

حفر شیار ها

پس از تعیین مسیر های عبوری لوله ها، لازم است تا با استفاده از تجهیزات و ابزار آلات مناسب، محل هایی که به عنوان مسیر های لوله علامت گذاری شه بودند، حفاری شوند. این کار بدان جهت انجام می شود که لوله ها بتوانند به راحتی در داخل دیوار ها و سقف ها جا بگیرند.

نصب لوله ‌ها

در مرحله بعد نوبت به یکی از مهم ترین مراحل یعنی جا گذاری لوله ها می رسد. در این مرحله لوله‌ های برق با کمک بست ‌های مناسب در داخل شیار های حفر شده قرار می گیرند. به عنوان یک نکته بسیار مهم باید در نظر داشته باشید که نصب لوله ها باید به گونه ای باشد که هیچ گونه خمیدگی یا شکستگی در آن ها رخ ندهد.

عبور سیم‌ ها

در این مرحله سیم های برق از داخل لوله ها عبور داده می شوند. این مرحله باید با دقت و حساسیت کافی انجام شود تا سیم ها آسیبی نبینند.

نصب پریز ها و کلید ها

پریز ها و کلید های برق طبق نقشه و در محل از پیش تعیین شده نصب می شوند. در این مرحله سیم های برق به پریز ها متصل می شود.

تست سیستم

در مرحله آخر لازم است تا تکنسین سیستم لوله گذاری و برق کشی آشپزخانه را کنترل کند تا از کارکرد صحیح و ایمن آن ها اطمینان حاصل کند. بعد از تست سیستم، مراحل لوله گذاری سیستم برق آشپزخانه با موفقیت به اتمام می رسد.

نکات مهم در لوله گذاری برق آشپزخانه

در هنگام لوله گذاری سیستم برق آشپزخانه رعایت نکات زیر الزامی است.

  • در نظر گرفتن استاندارد ها و ضوابط در هنگام لوله گذاری و برق کشی
  • توجه به فاصله مناسب منبع برق با شیر آب در داخل آشپزخانه
  • در نظر گرفتن حداقل 60 سانتی متر ارتفاع از کف برای پریز ها
  • عدم نصب پریز برق در اطراف ظرف شویی
  • استفاده از فیوز خط 16 آمپر برای آشپزخانه
  • اجتناب از نصب هر نوع لوله برق در کف آشپزخانه
  • استفاده از از لوله پی وی سی (نه خرطومی) برای چراغ گذاری دیوار آشپزخانه

جمع بندی

لوله گذاری برق آشپزخانه یک کار نسبتا سخت و پیچیده است و بایستی توسط افراد ماهر و با صرف حساسیت و زمان کافی انجام شود. در این مراحل جنس و کیفیت لوله ها اهمیت بالایی دارند. از این رو به شما توصیه می کنیم حتما از لوله های مناسب برای این کار استفاده کنید. برای خرید لوله های مناسب برای برق کشی آشپزخانه می توانید به مجموعه پارس پایاپایپ مراجعه کنید. در این مجموعه انواع مختلف لوله ها با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت برای شما عرضه شده اند.

5/5 - (1 امتیاز)

امکان ارسال نظر وجود ندارد!