PVC و محیط زیست
پلاستیک ها رایج ترین موادی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد در انواع مختلف ساخته شده و هر یک بسته به ساختار و پلیمر تشکیل دهنده خود، دارای طول عمر و تجزیه پذیری خاصی هستند. میزان آسیب رسانی پلاستیک ها و PVC به محیط زیست به سازگاری این مواد در طبیعت بستگی دارد. هر چه پلیمرها و مواد به کاررفته شده در پلاستیک سازگاری بالایی با محیط زیست داشته باشند سرعت تجزیه ی آن نیز بالاتر خواهد رفت.
آیا پلاستیک تجزیه پذیر است
یکی از دغدغه هایی که برای استفاده از پلاستیک در صنایع مختلف وجود دارد تجزیه ناپذیری آن است. پلاستیک ماده ایست که به دلیل دارا بودن پلیمرهای ناسازگار با محیط زیست بسیار سخت تجزیه شده و آسیب های جدی را به آن وارد می کند. اما باید دانست که به دنبال به وجود آمدن این مسئله: دوستدارن محیط زیست دست به ساخت پلاستیک هایی شدهاند که سازگاری بیشتری با محیط زیست داشته و بعد از رها شدن در طبیعت به شکل راحت تری تجزیه می شوند.
چه مدت زمانی طول می کشد تا پلاستیک PVC تجزیه شود
در ساختار پلاستیک PVC ترکیبات کم تری از هیدروکربنها و مشتقات نفتی استفاده شده است. به همین دلیل، به نسبت پلاستیک های معمولی دارای فرآیند تجزیه پذیری سریع تری هستند. میزان آسیب رسانی مواد PVC به محیط زیست به نسبت پلاستیک هایی که در ساختار آن ها از پلیمرهای نفتی به کار رفته شده است کم تر خواهد بود.
پلاستیک هایی که باعث تخریب محیط زیست می شوند کدام اند
پلاستیک هایی که توسط کارخانهها تولید می شوند غالبا در دو دسته زیست تخریب پذیر و زیست تخریب ناپذیر قرار می گیرند. پلاستیک های زیست تخریب پذیر از پلیمرهای توده های زیستی گیاه ساخته شده و برای تولید آن غالبا از انواع سلولز، نشاسته، پروتئین، فیبر و چربیهای موجود در ساختار گیاهان استفاده میشود. به همین دلیل است که در صورت رها شدن در طبیعت تخریب و تجزیه می شوند. اما پلاستیک های زیست تخریب ناپذیر که در ساختار آن ها از پلیمرهای بسیار مستحکم استفاده می شوند تجزیه ناپذیرند و در صورت رها شدن در طبیعت تجزیه نخواهند شد.
پلیمرهای غیر قابل تجزیه کدام اند
پلاستیک های زیست تخریب پذیر از مونومر و پلیمرهای مصنوعی ساخته شده اند. در واقع به مولکول های تشکیل دهنده مواد پلاستیکی مونومر یا به بیانی خلاصه تر مر میگویند. مونومرها توسط پیوندهایی به یک دیگر اتصال داده شده و رشته های پلیمر را می سازند. در این میان، پلاستیک هایی که از پلیمرهای طبیعی ساخته شده باشد به راحتی در صورت رها شدن در محیط زیست به اصل خود باز می گردد و به راحتی تجزیه می شوند. اما در مورد پلاستیک های زیست تخریب ناپذیر باید گفت که مواد اصلی تشکیل دهنده ی آن ها از پلیمرهای کربن و اتم های هیدروژن بوده و در برخی موارد اتم های اکسیژن، کلرین، فلورین و سایر مواد نیز در ساختار آن ها دیده می شود که عامل اصلی به وقفه افتادن فرآیند تجذیه پذیری این مواد در طبیعت است.
عوامل اصلی آلودگی پلاستیک
عمده ترین عاملی که می توان برای آلودگی ناشی از پلاستیک برشمرد پلیمرهای تجزیه ناپذیر به کار رفته شده در آن می باشد. این پلیمرها رشته های مستحکم به هم چسبیده مصنوعی هستند که صدمات زیادی را به محیط زیست وارد کرده و موجب آلودگی آن می شوند.
مزایا و معایب استفاده از PVC
مواد پلیمری به کاررفته شده در لوله پی وی سی برق ویژگی های منحصر به فردی را به این پلاستیک داده اند. به قدری که به لطف وجود مواد پلیمری، پی وی سی را در موارد متعددی استفاده می کنند.
مهمترین مزایای استفاده از PVC
برخی از مهمترین مزایا استفاده از پی وی سی عبارتند از :
استحکام بالا
مقاومت بالای پلاستیک پی وی سی در برابر مواد شیمیایی، روغن ها و اسیدهای ضعیف باعث شده بتوان آن ها در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار داد.
فرآیند پذیری
PVC سازگاری بالایی با افزودنی های مختلف دارد.
سبک بودن
این ماده به دلیل سبک بودن موارد استفاده بی شماری در صنعت ساختمانی دارد.
نگهداری آسان
پی وی سی در برابر مواد شیمیایی مقاوم است و حساسیت بالایی از خود نشان نمی دهد.
عدم اشتعال پذیری
دمای ذوب پلاستیک PVC هشتاد درجه سانتی گراد می باشد ولی می توان آن را به صورت مدام در شصت درجه سانتی گراد استفاده کرد.
عایق مناسبی برای رطوبت، گرما و صدا
به وسیله ی استفاده از ماده پی وی سی می توان تا چهل در صد از اتلاف انرژی، صدا و گرما جلوگیری کرد.
خاصیت ضد میکروبی
بافت خاص لوله برق امکان رشد باکتری ها و میکروب ها به حداقل می رساند.
مقاومت در برابر ضربه
اجسام نوک تیر و ضربه هیچ گونه آسیبی را به این ماده وارد نمی کنند.
مهمترین معایب استفاده از PVC
برخی از این معایب عبارتند از :
محدود بودن تنوع رنگی
ورقه های PVC که در صنایع مختلف به کار برده می شوند معمولا در رنگ بندی محدود اند.
رنگ پریدگی
تابش اشعه ی فرابفش در تغییر رنگ پلاستیک PVC تاثیر گذار بوده و موجب افت کیفیت رنگی آن می شود.
سخن نهایی
در آخر فعالان محیط زیست برای حفاظت و کمتر آسیب وارد شدن به محیط زیست، برای PVC جایگزینهای طبیعی مانند لاستیک طبیعی و لاتکس در نظر گرفتهاند. پارس پایاپایپ تولید کننده لوله پی وی سی سه ستاره سمنان آماده ارائه انواع خدمات به شما می باشد.
بدون دیدگاه