آموزش سیم کشی ساختمان به زبان ساده

آموزش سیم کشی ساختمان به زبان ساده

سیم کشی ساختمان و یا سیم کشی خانه های مسکونی دارای پروسه پیچیده ای بوده و به علت استفاده از سیستم های حرفه ای و تخصصی نیازمند دانش بسیاری نسبت به نحوه عملکرد آن خواهد بود. به علت وجود خطرات بسیار در هنگام سیم کشی، نظیر خطر آتش سوزی در صورت استفاده از سیم کشی معیوب و یا پیاده سازی ضعیف سیم کشی، به برخی از افراد مجوز سیم کشی داده نخواهد شد. البته قابل توجه است که در این صورت می توان سیم کشی را زیر نظر یک متخصص حرفه ای و برق کار مجاز انجام داد. در این مطلب، به صورت کامل در رابطه با سیم کشی ساختمان به زبان ساده صحبت می کنیم تا آشنایی کامل را در رابطه با این موضوع بدست آورید.

آموزش رایگان سیم کشی ساختمان

سیم کشی به صورت تخصصی و در مراحل مختلفی انجام شده و وابسته به شرایط نیز متغییر خواهد بود. برای نمونه سیم کشی ساختمان یک طبقه با سیم کشی ساختمان های چند طبقه به کل متفاوت است. به همین علت برای یادگیری سیم کشی ساختمان باید در رابطه با تمامی شرایط اطلاعات جامعی را کسب کنید تا بتوانید در هر وضعیت، سیم کشی ساختمان خود را انجام دهید.

نحوه سیم کشی ساختمان

برای اینکه سیم کشی ساختمان را به ساده ترین شکل ممکن فرا بگیرید تنها کافی است تا در بخش های مختلف به آموزش آن بپردازیم تا برای مخاطب عام و غیر متخصص نیز قابل فهم باشد. کلیات مراحل سیم کشی یک ساختمان به چند مرحله اصلی تقسیم شده است که باید به ترتیب و با دقت انجام شود تا سیم کشی ساختمان صفر تا صد به درستی انجام شود:

  • در ابتدا باید نوع سیستم برق کشی مورد نظر خود را بر اساس شرایط ساختمان و طبقات آن انتخاب کنید.
  • سپس باید نقشه یا همان پلان برق کاری را طراحی کرده تا بتوانید در مراحل بعدی، سیم کشی را بر این اساس پیاده سازی کنید.
  • انتخاب سیستم برق کشی متناسب با پلان برق کاری
  • علامت گذاری برای محل مواردی نظیر پریز، روشنایی دیوار و سقف و قوطی های برق
  • نصب قوطی های برق
  • قرار دادن شیار های مورد نیاز برای عبور دادن لوله برق
  • قرار دادن لوله ها
  • سیم کشی و نصب تجهیزات روشنایی

راه های سیم کشی ساختمان

راه های سیم کشی ساختمان

سیم کشی ساختمان دارای روش های متعددی بوده که هر کدام دارای مزیت های بخصوصی هستند و به همین علت در شرایط متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند.

  • اولین روش که کمتر شاهد استفاده از آن هستیم، روش برقکاری یا سیم کشی روکار است. همانطور که از نام گذاری این روش نیز مشخص است، کابل های برق ساختمان از روی دیوار و سقف عبور داده می شوند و بر روی اجسام قرار خواهند گرفت. برای اینکه زیبایی این روش افزایش یابد از داکت های کابل استفاده می شود. البته قابل توجه است که سیم کشی های روکار در اکثر موارد برای اتصالات کم نظیر کلاس های درسی برای پروژکتور و تجهیزات الکترونیک شبکه خواهند بود.
  • روش دیگر برقکاری توکار با استفاده از قوطی کلید پریز است. در این پروسه، از همان جعبه قوطی کلید و پریز به عنوان جعبه تقسیم استفاده می شود اما تفاوت هایی نیز وجود دارد. برای نمونه اندازه جعبه بزرگ تر خواهد بود تا بتواند علاوه بر کلید و پریز سیم های عبوری را در خود جای دهد.
  • آخرین روش نیز برقکاری توکار است. در این روش، باید سیم کشی ساختمان در زمان توسعه و ساخت خانه انجام شود چرا که در این مدل سیم کشی، سیم های برق از داخل لوله پی وی سی برق و یا لوله خرطومی برق عبور داده می شوند و پس از تکمیل توسعه ساختمان پیاده سازی آن ها ممکن نخواهد بود.

اصول سیم کشی ساختمان

سیم کشی ساختمان اصول بخصوصی دارد که توسط متخصصین و افراد حرفه ای در این زمینه رعایت می شود. رعایت اصول از مهمترین موارد برای سیم کشی مناسب و حرفه ای ساختمان است.
• اولین مورد استفاده از تجهیزات مناسب است. تهیه ابزار و تجهیزات با کیفیت و استاندارد از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و به همین علت باید در این حوزه هزینه کنید تا بتوانید بهترین ها را تهیه کنید. اگر از تجهیزات استاندارد و تایید شده استفاده نکنید، خطر پارگی، برق گرفتگی، آتش سوزی و یا از بین رفتن اتصال وجود خواهد داشت.
• مورد دیگر دقیق و مرتب بودن در انجام مراحل و پروسه سیم کشی است. اینکه بتوانید سیم کشی ساختمان را به درستی انجام دهید علاوه بر مهارت، نیازمند دقت و حوصله بسیاری است که باعث می شود این امر برای افرادی خسته کننده شود و به همین علت نتوانند سیم کشی را به درستی انجام دهند.
• مورد آخر نیز بررسی کلی سیم کشی در آخر است. همیشه این مورد را به یاد داشته باشید، زمانی که سیم کشی شما به پایان رسید باید یکبار به صورت نظری و عملی تمامی جوانب را مورد بررسی قرار دهید تا از صحت سیم کشی مطمئن شوید.

جدیدترین روش سیم کشی ساختمان

یکی از جدیدترین روش های سیم کشی ساختمان که امروزه توانسته توجه بسیاری را به خود جلب کنید، سیم کشی برق توکار با جعبه تقسیم است. در این روش شاهد پیاده سازی سیم کشی توکار هستیم که یک جعبه تقسیم در ارتفاع 30 سانتی متری پایین تری از سقف بر روی هر کلید و پریز قرار می گیرد.

سیم کشی ساختمان چند طبقه

همانطور که اشاره داشتیم، سیم کشی ساختمان های متفاوت نیازمند پروسه های پیاده سازی متفاوت نیز خواهد بود. به عنوان نمونه سیم کشی ساختمان چند طبقه باید به شکلی انجام شود که ارتباط الکتریکی بین تجهیزات الکتریکی برقرار شود. برای این کار باید سیم مورد استفاده در مراحل سیم کشی را بر اساس استاندارد انتخاب کنید و از سه دسته اصلی سیم های مفتولی، سیم افشان و سیم رشته ای بهترین را استفاده کنید.

سخن نهایی

سعی داشتیم تا در این محتوا از پارس پایاپایپ به صورت کامل و جامع آموزش سیم کشی ساختمان را به زبان ساده ارائه دهیم تا مخاطب بتواند بدون داشتن هیچگونه مطالعه و اطلاعات قبلی دانش حداقلی را در زمینه سیم کشی ساختمان و انواع آن بدست آورد.

 

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید